Step Istanbul 2020 kapsamında Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği ile birlikte gerçekleştirilecek ve üç oturumdan oluşacak multidisipliner konuşma serisi ‘Me versus. Mass’ ( Ben Kitleye Karşı ) ilk oturumunu “Me (ben)” ile başlatıyor.
‘Ben’ gerçekliğinin girdiği her konuyu farklı bilim ve sanat alanları üzerinden inceleyecek olan serinin ilk oturumu Levent Erden moderatörlüğünde Emre Konuk, Bülent Somay ve Hande Şekerciler’in katılımıyla 4 Mart 2020 Çarşamba saat 18:00’da Sofa Hotel Autograph Collection*’da ücretsiz olarak gerçekleşecek.
15-19 Nisan tarihlerinden Ford Otosan ortak sponsorluğunda gerçekleşecek Step Istanbul hakkında detaylı bilgi almak ve ücretsiz gerçekleşecek Me vs. Mass serisinde kayıt oluşturarak yerinizi almak için www.stepistanbul.com.tr adresini ziyaret etmeyi unutmayın!
*Sofa Hotel Autograph Collection: Teşvikiye Cad. No 41-41A, Nişantaşı
NEDEN ME VERSUS MASS?
Bizler, hem kolektifin bir parçası olarak, hem de (bağımsız) bireyler olarak, sürekli gerçeklik arayışımızı sürdürürüz. Bu bir tür parça ve bütün ilişkisidir.Yaşantımızı gerçeklik kavramımızı keşfetmeden geçirmemiz imkansız görünebilir. Ancak “Gerçek nedir?” sorusu – özellikle de son on yıldır ‘post – truth’ kelimesinin her alanda kullanılmaya başlamasıyla – bazen kafa karıştırıcı bir hal alabiliyor.
“Bilgi diye sunulanın bilgi olup olmadığını nasıl algılayabiliriz?” sorusuna cevaben zihnimizde birçok fikir oluşur.
Bu fikirlerin her biri önce ortaya atılır daha sonra filtrelerden geçerek ve düşünce kalıplarını aşarak bilginin gerçekte ne olduğuna dair sınırlandırmalar ve tanımlar oluşur. Bu süreç içinde en önemli konu, bu fikirleri özgürce tartışabilecek bir fikir ortamı yaratmaktır. Belki de, tam da bu yüzden seminerlere, konuşmalara ve konferanslara ihtiyaç duyarız.
Me vs. Mass konuşma serisi, alanlarının önde gelen isimleriyle zihninizde oluşacak sorulara cevap bulabileceğiniz fikir ortamını sunar.
HAKKINDA:
LEVENT ERDEN: 1957 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Üniversitesi’nden mezun olduktan sonrasında MBA Programına Boğaziçi Üniversitesi’nde devam etti. Reklamcı olarak başladığı kariyerine birçok büyük markanın yöneticiliğini yaparak devam etti. Şimdilerde kurucu ekibinde de bulunduğu Bilgi Üniversitesi’nde akademisyenlik yapmakta ve KAFA Dergisi’nde okuyucularıyla buluşmaya devam etmektedir.
EMRE KONUK: İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olan Konuk, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Derecesi’ni Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümünden aldı. Aile Terapisi eğitimini Mental Research Institute, Palo Alto-Kaliforniya’da yaptı. Aynı enstitüde Brief Therapy Center’da terapist olarak çalıştı. 1985’te Türkiye’de psikoterapi mesleğinin kurulmasını sağlamak ve kişilere, ailelere ve organizasyonlara psikolojik ve kurumsal hizmetler vermek amacıyla DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nü kurdu. Enstitünün bir başka amacı da, Türkiye’de psikoloji alanında, sivil toplum hizmetlerinin yaygınlaşmasını, kurumsallaşmasını sağlamak oldu. 1993-2003 yıllarında Türk Psikologlar Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğini, 1998-2000 yıllarında Başkanlığını ve 1999-2002 yılları arasında da Projeler Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. Psikoterapi mesleğinin Türkiye’de kurulmasına büyük katkısı olan Emre Konuk halen Bilgi Üniversitesi’nde Çift ve Aile Terapisi yüksek lisans programı çerçevesinde eğitim vermektedir.
BÜLENT SOMAY: 1956’da İstanbul’da doğdu. 1972’de girdiği Boğaziçi Üniversitesi’nden 1981 yılında İngiliz Edebiyatı dalında lisansüstü derecesiyle ayrıldı. 1982-83 yıllarında Montreal McGill Üniversitesi’nde bilimkurgu alanında doktora çalışması yaptı ancak doktora derecesini almadan İstanbul’a döndü. 1983’ten bu yana Akıntıya Karşı, Zemin, Birikim, Demokrat ve Defter dergilerinde deneme ve makaleleri yayımlandı. 1984-95 yılları arasında Mozaik Müzik Topluluğu’nun bir üyesi olarak, 1995’ten sonra ise bağımsız olarak müzik çalışmalarını sürdürdü.
HANDE ŞEKERCİLER: 1982’de Bursa’da doğdu. 1998-2002 yılları arasında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sanat Eğitimi Bölümü Heykel Atölyesi’nde eğitim aldı. Figüratif heykelleriyle tanınan sanatçı, çalışmalarında Rönesans ve Helenistik dönemin realistik çalışma üslubundan ilham alır. Heykelleri zamanla yalınlaşırken, üslubu daha da detaycı bir hale gelmiştir.Teknolojiye olan ilgisi sonucu çalışmalarını klasik sanatın formlarıyla güncel üretim tekniklerini bir arada kullanarak üretir.
STEP ISTANBUL: “Sanat herkesin hayatının bir parçası olmalıdır” fikriyle yola çıkan Step Istanbul, sanat kurum ve kuruluşlarını, sanatçıları ve sektörde yer alan çalışanlar için sanatı daha ulaşılabilir kılmak için bir araya getirmeyi amaçlayan bir sanat etkinliğidir. Erişilebilir sanatı keşfetmeyi bekleyen ziyaretçilerine “bir adım atmak” için fırsat sunmayı hedeflemektedir.